Περί δεσποτισμού λόγος…. μια απάντηση στην κ. Πρόεδρο

240320-sakelΔιαβάσαμε λοιπόν τις δηλώσεις της νέας προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το 1821 και μείναμε πραγματικά εμβρόντητοι με τον περίφημο «οθωμανικό δεσποτισμό» που ανέφερε. Αν δεν πρόκειται περί λάθους εκ παραδρομής τότε μετά λύπης, διαπιστώνουμε την εξακολούθηση της αριστερόστροφης αποδόμησης της ελληνικής επαναστάσεως, η οποία διακηρύττει πως ο αγών ήταν κυρίως ταξικός παρά εθνικός.

Ωσάν λοιπόν οι Έλληνες να πολέμησαν ένα πολιτικό σύστημα εξουσίας, εκδίωξαν όχι κάποιον που είχε διαφορετική καταγωγή και θρησκεία, αλλά έναν δεσπότη που είχε επιβάλλει την σκλαβιά στους ραγιάδες Έλληνες. Θα έλεγε κανείς ότι ο Οθωμανός σουλτάνος ούτε λίγο ούτε πολύ παρομοιάζεται έτσι με τους Βυζαντινούς δεσπότες που ρούφαγαν το αίμα των υπηκόων τους για να καλοπερνούν αυτοί και οι αυλές τους, συμφώνως πάντα με τις αριστερού τύπου ερμηνείες της ταξικής ιστορίας….

Να θυμίσουμε στην κυρία πρόεδρο ότι οι ήρωες του 21 αγωνίστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδας. Αγωνίστηκαν για να απελευθερώσουν το κράτος τους και να εκδιώξουν τους αλλοεθνείς και αλλόθρησκους Τούρκους από τα εδάφη τους. Δεν επαναστάτησαν εναντίον πολιτικών δομών, αλλά εναντίον ξένων κατακτητών που του είχαν στερήσει την ελευθερία. Και ο όρος δεσπότης στα Βυζαντινά χρόνια δεν είχε έννοια αρνητική, καθώς για να ανέλθει κάποιος στην αυτοκρατορική εξουσία όφειλε να έχει την συμπαράσταση της συγκλήτου, του στρατού και του λαού. Άραγε ο Οθωμανός σουλτάνος είχε ποτέ την συμπαράσταση του υπόδουλου γένους; Δεν ξέρει η κυρία Πρόεδρος ότι οι Έλληνες από το 1463 με τον Κροκόδειλο Κλαδά ξεκίνησαν τα επαναστατικά κινήματα κατά του Οθωμανού επικυρίαρχου; Για την πτώση του πολιτικού του συστήματος επαναστατούσαν;

Και μιας και μίλησε για την στροφή στο «εμείς» από το «εγώ» ώστε να αντιμετωπίσουμε τον κορωναίο, να παρατηρήσουμε και τα ακόλουθα που μάλλον τις διαφεύγουν… Πού ήταν να προστατεύσει το «εμείς» όταν οι πολιτικάντηδες άρπαζαν και βούταγαν; Πού ήταν να προστατεύσει το «εμείς» όταν η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού έδινε μάχη για το όνομα της Μακεδονίας; Πού ήταν να υπερασπιστεί το «εμείς» όταν 3.000.000 Έλληνες με τις υπογραφές τους δήλωναν πως ήθελαν να διατηρηθεί το θρήσκευμα στις ταυτότητες τους; Γιατί δεν εισηγείται δημοψήφισμα για το αν το «εμείς» επιθυμεί την νομιμοποίηση των «μεταναστών» στην χώρα μας;

Κυρία πρόεδρος σας καλούμε να διορθώσετε το λεκτικό σας ατόπημα αν είστε καλοπροαίρετη και να αποδείξετε ότι στέκεστε στο «εμείς» ζητώντας δημοψηφίσματα για τα φλέγοντα εθνικά μας θέματα. Το μόνο δεσποτικό σύστημα είναι αυτό που τις τελευταίες δεκαετίες πληγώνει την Πατρίδα μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *