Το «Λάβαρο 21» θα τιμήσει την Επανάσταση του 1821

240317-kolokotronisΔεν είναι πολλές οι ημέρες που η αρμόδια επιτροπή για τους εορτασμούς προς τιμήν των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία μπήκε στις ζωές μας.
Με επικεφαλής γνωστή σύζυγο επιχειρηματία και υπεύθυνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και ένα επιτελείο επιστημόνων και άλλων, το κράτος θα προσπαθήσει να τιμήσει όλους εκείνους, που τόλμησαν και κατάφεραν το αδύνατο. Θα ήταν πολύ νωρίς να κρίνουμε τους τρόπους με τους οποίους η επιτροπή αυτή θα προσπαθήσει να εκτελέσει την αποστολή της. Όμως δεν είναι αργά για εμάς και τη πρωτοβουλία μας «Λάβαρο 21» να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας. Θέσεις οι οποίες επικεντρώνονται στο πως πραγματικά τιμώνται όλοι εκείνοι που πολέμησαν και γεύονται τους καρπούς της δόξας, που μόνο ένας εθνικός ξεσηκωμός μπορεί να χαρίσει.
Ας αναρωτηθούμε: Πως ένα κράτος μπορεί να τιμήσει, εκείνους στους οποίους οφείλει την ύπαρξή του;

Με φιέστες και εφήμερες αναφορές; Φυσικά και όχι!
Με εκδηλώσεις από τους λίγους προς τους υπόλοιπους λίγους; Όχι βέβαια.
Οι αγωνιστές του 1821, δεν έχουν ανάγκη από μια επιτροπή για να τους τιμήσει. Δεν έχουν ανάγκη από θεαματικές εκδηλώσεις.
Ένα μόνο χρειάζεται: Να τους γνωρίσουμε και να τους θυμόμαστε.
Το κράτος που τώρα θέλει να τους τιμήσει, είναι εκείνο που τους εξαφάνισε σχεδόν από τη Παιδεία. Οι ήρωες όμως δεν βρίσκονται μόνο στα βιβλία. Βρίσκονται στα κάστρα της Μάνης, στα στενά όλου του Μωρηά, στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου, στα βουνά της Ρούμελης. Βρίσκονται στα δημοτικά τραγούδια που ταξιδεύουν μέσα στους αιώνες από στόμα σε στόμα. Εμείς και μόνο εμείς είμαστε οι τιμητές των Ηρώων. Η ευθύνη αυτή είναι διαχρονική και απαρέγκλιτη. Είμαστε εμείς που πρέπει να διατηρήσουμε τη μνήμη του Γέρου του Μωρηά, του αθυρόστομου Καραϊσκάκη, του μπουρλοτιέρη Κανάρη, των περήφανων γυναικών από το Σούλι και τόσων άλλων. Είμαστε εμείς που πρέπει να θυμίζουμε σε όλους ποιος ήταν ο εχθρός. Τι έκαναν στους προγόνους μας για τέσσερις αιώνες. Ποιοι ήταν αυτοί που πήραν τη Γη μας και θέλησαν να αλλάξουν τη Πίστη μας. Ποιοι ήταν εκείνοι που πήραν βιαίως νεαρά αγόρια ώστε να τα εξισλαμίσουν. Πολλά χαράτσια είχαν επιβάλλει, ο φόρος αίματος όμως όπως το παιδομάζωμα, δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Γιατί θυσιάστηκαν οι αγωνιστές
Οι πλούσιοι της επιτροπής αυτής δεν μπορούν να μιλήσουν για τον επίσης πλούσιο Καποδίστρια που αρνήθηκε τα πάντα ώστε να υπηρετήσει την Ελλάδα. Κανένας από τους καθηγητές δεν μπορεί να φωτίσει τους νέους, όπως οι καλόγεροι στα κρυφά σχολειά.
Ποιος πολιτικός θα μιλήσει καλύτερα και περισσότερο στις καρδιές των νέων από όσο το κατάφερε ο Κολοκοτρώνης στη Πνύκα; «Για του Χριστού τη Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Έτσι ξεκίνησε ο Αγώνας και για αυτά πολέμησαν οι Έλληνες τότε.
Δεν ήταν για τα λεφτά ή για ταξικές διαφορές όπως μας λένε κάποιες πανάκριβες τηλεοπτικές παραγωγές, χρηματοδοτούμενες μάλιστα από τραπεζικό οργανισμό.
Η πραγματική τιμή βρίσκεται στη μνήμη και στη ψυχή.
Οι Έλληνες γνωρίζοντας τους Ήρωες και διατηρώντας τη μνήμη αλλά και τη δόξα τους, θα αποδώσουν τη μεγαλύτερη τιμή που αξίζουν οι πραγματικοί πολεμιστές. Εμείς ως εθνικιστές και ως μέλη της πρωτοβουλίας «Λάβαρο 21» δεν εμπιστευόμαστε τους Ήρωές μας σε επιτροπές.
Εμπιστευόμαστε εκείνους που διατηρούν ακόμη αναμμένη τη φλόγα του ’21. Εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας!

Μιχάλης Τάντης

ΥΓ: Ένα μνημείο στην Αθήνα για την Επανάσταση, θα δούμε ποτέ;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *