Θέλουν να στήσουν πανηγύρι στους εορτασμούς για το ‘21

111019-giannaΣτους περισσότερους εχέφρονες Έλληνες δεν φάνηκε παράξενο που η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέλαβε την προεδρεία της Επιτροπής για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Άσχετα με το τι ήταν στην αρχαιότητα τώρα ονομάζονται Olympic Games, παιχνίδια δηλαδή, και έτσι δικαιολογήθηκαν και οι Ρομά με τα Datsun και τα καρπούζια, άλλωστε Αύγουστος ήταν, και τα άλλα κιτς που διαδραματίστηκαν.

Όμως οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 είναι κάτι διαφορετικό. Σηματοδοτεί την έναρξη του Αγώνα των Ελλήνων για την πολυπόθητη ελευθερία τους απέναντι στον πλέον βάρβαρο δυνάστη. Σηματοδοτεί την αρχή του νεώτερου Ελληνισμού που αναγεννήθηκε από την τέφρα του. Είναι κάτι Ιερό, οι εκδηλώσεις που θα γίνουν δεν προσφέρονται ούτε για να τιμηθούν αθλητές, ούτε για να τιμηθούν αριστούχοι κάποιων σχολών, ούτε για να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα και η θεωρία της πολυφυλετικής Ελλάδος. Διαβάσαμε τα 31 πρώτα ονόματα της Επιτροπής και ακούσαμε την ομιλία της Γιάννας Αγγελοπούλου και εκτενέστερα θα ασχοληθούμε σε συνεργασία με το «λάβαρο 21» στο επόμενο φύλλο μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο από αυτά: Του Αμερικανού Πανεπιστημιακού Mark Mazower και του γνωστού για τις «πολιτικά ορθές» απόψεις του, ιδιαίτερα στο «μεταναστευτικό», Μητροπολίτη Ιγνατίου.

Είμαστε αντίθετοι με αυτό που δρομολογείται και θα τιμήσουμε με τον δικό μας τρόπο το 2021. Όμως η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν παρακάλεσε για αυτήν την θέση, δεν ήρθε «ουρανοκατέβατη», ήταν επιλογή του Μητσοτάκη. Ας αναρωτηθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, τι τελικά ψήφισαν και που θα πάνε τα χρήματά τους, αυτά δηλαδή που θα χρησιμοποιηθούν για τις εκδηλώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *