«Το ‘21 αλλιώς», η Ελληνική επανάσταση με Playmobil στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

240919-plΗ Ελληνική επανάσταση με Playmobil θα περιλαμβάνει περισσότερα από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα με πάνω από 1.500 φιγούρες που κατασκεύασαν αφιλοκερδώς εθελοντές συλλέκτες Angelo Giakoumatos Vasiliki Fati George Aggelidis Dennis Vagopoulos. Στη κατασκευή φιγούρων ιστορικών προσώπων παρουσιάζει ο Στυλιανός Μυλωνάς.
Χορηγός της έκθεσης η Playmobil Ελλάδα η οποία παραχώρησε πολλά από τα εξαρτήματα που ήταν απαραίτητα για της κατασκευές.

Η έκθεση θα αρχίζει με την ενότητα «Αρχαιολατρία και φιλελληνισμός» με μια αναπαράσταση του Παρθενώνα στην αρχική του μορφή. Μια κατασκευή αποκλειστικά από παρτς Playmobil System – X όπου την επιμέλεια σχεδίαση και κατασκευή έγινε από τον εθελοντή και συλλέκτη Ντένη Βαγγόπουλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Την ιδέα και την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει οι επιμελήτριες του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου @Νατάσα Καστρίτη (ιστορικός τέχνης) @Παναγιώτα Παναρίτη (αρχαιολόγος) Reggina Katsimardou (ιστορικός).

Η έκθεση αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων του Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – National Historical Museum για τα 200 χρόνια Ελληνική επανάσταση 1821 – 2021.

Έναρξη 13 Οκτωβρίου 2019

Προσοχή: Οι ειδικής κατασκευής φιγούρες και τα διοράματα που παρουσιάζονται στην έκθεση αποτελούν προϊόντα καλλιτεχνικής δημιουργίας και ΟΧΙ πρωτότυπες σειρές της Playmobil. Δεν διατίθενται προς πώληση, ούτε στο χώρο του μουσείου ούτε στα καταστήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *