1821-2021, οι Εθνικιστές απέναντι στην Ιστορία

160819-lavaroΣτην Επιτροπή που είχε συσταθεί για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 πρόεδρος ήταν η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, τι μας έλεγαν για το 2004; Μας μιλούσαν για έργα που θα γίνονταν και τα οποία μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα τα χαιρόμαστε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Αντ’ αυτού τι είδαμε; Είδαμε να κατασκευάζονται γήπεδα τα οποία μετά την λήξη των αγώνων σαπίζουν κυριολεκτικά ή παραδίδονται στους ιδιώτες, εκτός από κάποια που χρησιμοποιούνται περιστασιακά για συναυλίες. Είδαμε το υπέρογκο κόστος κάποιων έστω έργων, κόστος από τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Για παράδειγμα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ το οποίο θα είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο και κατασκευάζεται από ιδιώτη θα κοστίσει 80,7 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, με σκεπαστές εξέδρες 33.000 θέσεων, με βοηθητικούς χώρους, εστιατόρια, καταστήματα και Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού. Στον αντίποδα θα αναφέρουμε το «Σπίτι της Πάλης» στα Άνω Λιόσια, όπου εκεί έγιναν οι αγώνες πάλης και τζούντο. Αποπερατώθηκε τον Ιανουάριο του 2004, είναι χωρητικότητας 9.300 θεατών, χωρίς βοηθητικούς χώρους, χωρίς πρόσβαση από ΜΕΤΡΟ ή Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και στοίχισε 15 χρόνια πριν το ευτελές ποσόν των 84,15 εκατομμυρίων ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Φυσικά ελάχιστοι ήταν οι Έλληνες οι οποίοι εργάστηκαν στα έργα, σε σημείο που να αναφέρουν κάποια μέλη της αλβανικής κυβέρνησης ότι αν δεν ήταν οι δικοί μας εργάτες οι Έλληνες δεν θα έκαναν Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο θέμα της οργάνωσης όλοι θυμόμαστε το κιτς που κυριάρχησε, με τις πλούσιες δεξιώσεις, τις φωτοβολίδες και την παρ’ ολίγο πυρκαγιά, τις βουτιές με τα κουστούμια στις πισίνες και πάνω από όλα την «υπέροχη» τελετή λήξης. Ξαφνικά στο γήπεδο εισέβαλαν Datsun με καρπούζια, εντάξει Αύγουστος ήταν, και νέοι και νέες υποδυόμενοι τους Ρομά, άρχισαν να χορεύουν δείχνοντας σε ολόκληρο τον πλανήτη πως αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες μας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.
Α! Να μην ξεχάσουμε και το στέγαστρο του Καλατράβα. Η κυρία Αγγελοπούλου τοποθετήθηκε στην θέση της προέδρου από την κυβέρνηση Σημίτη, αλλά διατηρήθηκε και από αυτήν του Καραμανλή που την διαδέχτηκε, στην συνέχεια αγόρασε την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» με την οποία δεν τα πήγε καλά γιατί της άλλαξε φυσιογνωμία και την ξαναπούλησε.

Κάτι από όλα αυτά ή και όλα μαζί θα εκτίμησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την τοποθέτησε πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία θα οργανώσει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Εθνεγερσίας μας.
Δεν βρήκαν κάποιον καταλληλότερο, κάποιον Ακαδημαϊκό, κάποιον Ιστορικό. Αλλά τι θα γιορτάσουν την «ειρηνική συνύπαρξη των λαών», «την προσφυγιά», «την ελληνοτουρκική φιλία» ή όλα μαζί; Κανείς δεν ξέρει, αλλά δεν είμαστε και αισιόδοξοι.

Πριν από δύο χρόνια είχαμε δημιουργήσει την ιστοσελίδα «λάβαρο 21» και τότε εξηγούσαμε το τι είναι η κίνηση αυτή καθώς και τους σκοπούς της:
Το «λάβαρο 21» αποτελείται από Έλληνες πατριώτες και Εθνικιστές οι οποίοι θέλουν, οι Αξίες και τα Ιδανικά της Φυλής και του Έθνους, να μην ευτελιστούν από τους νεοραγιάδες που μας διοικούν.
Δεν υπηρετούμε κανέναν κομματικό σκοπό, παρά μόνο την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Στόχος μας να φθάσουμε το 2021, να έχουμε δημιουργήσει κάτι το ξεχωριστό και το μεγάλο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση.
Μπορεί το κράτος να απαξιώνει, κάθε τί Εθνικό, εμείς όμως αντιστεκόμαστε και σηκώνουμε ψηλά το λάβαρο!
Γιατί η Ιστορία του Έθνους και η διαφύλαξή της [δεν] είναι υπόθεση όλων μας.
Μπορεί το κράτος να έχει το δικαίωμα να «εορτάζει», όπως θέλει και με όποιους θέλει τις ιστορικές μας επετείους, αλλά είμαστε και εμείς εδώ που διατηρούμε την ιστοσελίδα μας την οποία θα οργανώσουμε ακόμη καλύτερα για να γιορτάσουμε με πολιτιστικούς, συλλόγους, με θεατρικές παραστάσεις για να τιμηθούν όπως πραγματικά τους αρμόζει αυτοί που θυσιάστηκαν για εμάς. Παρακολουθείτε την ιστοσελίδα και την εφημερίδα μας για πληρέστερη ενημέρωση, αλλά και για να καταθέσετε τις προτάσεις σας.
Για εμάς το 1821 δεν είναι γιορτή είναι μυσταγωγία.

πρωτοβουλία λάβαρο 21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *