Ένας χρόνος πρωτοβουλία «λάβαρο 21»

250317-lavaro21από τον Μιχάλη Τάντη

Μήνας Μάρτιος, ο μήνας που για κάθε Έλληνα (έστω με την στοιχειώδη εθνική ευαισθησία) σημαίνει τον εορτασμό της μεγάλης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.Όμως ένας εορτασμός δεν φτάνει, μια μέρα μνήμης δεν αρκεί.
Χρειάζονται πολλά περισσότερα, για όλους εκείνους που θεώρησαν την οποιαδήποτε θυσία μικρή μπροστά στην ελευθερία της πατρίδας μας.
Η πρωτοβουλία «λάβαρο 21» συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο της παρουσίας της και πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν αποτελεί μια προσπάθεια που έμεινε στα μισά μετά από λίγους μήνες.Μέσα σε έναν χρόνο πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε εδώ, και είμαστε εδώ για να μείνουμε!
Από την αρχή μέχρι σήμερα με τα άρθρα στον ιστότοπό μας και τις παρουσίες η πρωτοβουλία μας έχουμε καλύψει το ελάχιστο από όλα αυτά που έχουμε να καλύψουμε, αλλά δεν αγχωνόμαστε. Καθημερινώς ερευνούμε, ψάχνουμε πηγές που θα μας αποκαλύψουν πολλά από εκείνα που κάποιοι δεν θέλουν να μάθουμε. Την εποχή που αμφισβητούνται τα πάντα, κάποιοι αναλάβαμε τη δράση να αντισταθούμε αλλά δεν είμαστε μόνοι. Μαζί μας είναι και οι φίλοι που είτε γράφοντας τα δικά τους άρθρα, είτε μας παρέχουν υλικό, είτε μας προτείνουν βιβλιογραφία.
Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι δυνατόν να σταματήσει; Ασφαλώς και όχι! Οι παρουσίες μας σε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στη Σπάρτη, στην Αθήνα και όχι μόνο, αποτελούν μόνο την αρχή. Μέχρι τώρα έχουμε επικεντρωθεί στο να δημοσιεύουμε άρθρα των οποίων η ημέρα δημοσίευσης να αντιστοιχεί σε κάποιο γεγονός, είτε πρόκειται για μάχες είτε για γέννηση ή θάνατο κάποιου προσώπου. Το εύκολο θα ήταν σε έναν χρόνο να έχουμε μια ιστοσελίδα με υπερδιπλάσιες δημοσιεύσεις, αλλά δεν είναι η ποσότητα που μας απασχολεί, εξάλλου έχουμε σκοπό να μείνουμε για πολύ ακόμη! Γνωρίζουμε σε τι δεν έχουμε αναφερθεί ακόμη και θέλουμε να βεβαιώσουμε τους πάντες, ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα στην άκρη.
Την εποχή που κάποιοι θέλουν να ξεριζώσουν Ιερά και Όσια, εμείς προσπαθούμε να τους θυμίσουμε ότι οι ρίζες μας είναι πολύ γερές! Στην «ορθότητά» τους θα απαντήσουμε με την πραγματικότητα. Στα ξύλινα και βαρετά λογίδρια που θα εκφωνήσουν οι «ορθοί», απαντάμε με την Τιμή και το συναίσθημα Υπερηφάνειας που μας γεμίζουν οι πράξεις των προγόνων μας. Δεν λέμε ότι καταφέραμε κάτι, λέμε ότι θα συνεχίσουμε ώστε να καταφέρουμε αυτό που αποτελεί και το σύνθημα της πρωτοβουλίας μας:
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΛΗΘΗ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!

www.lavaro21.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *