“λάβαρο 21”, τείχος απέναντι στον εθνομηδενισμό

250316-l21Ήταν 5 Φεβρουαρίου όταν κάποιοι συναγωνιστές, μια μέρα μετά την επέτειο του θανάτου του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, πήγαν στον τάφο του Αρχιστρατήγου ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν τον μεγάλο ήρωα.
Από εκείνη την στιγμή ότι η πρωτοβουλία “λάβαρο21” ξεκινούσε τη πορεία της. Τι είναι όμως το “λάβαρο21” και ποιος ο στόχος του;
Το “λάβαρο21” είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων οι οποίοι μέσα στο γενικότερο κλίμα ανθελληνισμού και παραχάραξης (ή και απόκρυψης) της Ελληνικής Ιστορίας, αποφάσισαν να συμβάλλουν στο χτίσιμο ενός «τείχους» το οποίο θα αποτρέψει τους εθνομηδενιστές να σπιλώσουν και εξαφανίσουν τη μνήμη, τους αγώνες και τη δόξα των προγόνων μας.
Μέσα από την έρευνα και παρουσίαση προσώπων και γεγονότων σκοπεύουμε να καλύψουμε τα κενά και να αναδείξουμε όλες τις πτυχές της Εθνικής παλιγγενεσίας, με σκοπό το 2021, τον χρόνο που θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της επαναστάσεως εμείς να εορτάσουμε και να τιμήσουμε όπως αρμόζει σε όλους αυτούς που δεν δίστασαν μπροστά σε τίποτα και έδωσαν τα πάντα για την απελευθέρωση του Έθνους.Η πρωτοβουλία μας είναι ανεξάρτητη, ενιαία και αυτοτελής.
Δεν αποτελούμε μάζα αλλά σύνολο.
Ο καθένας μας, ανεξαιρέτως, μπορεί προσφέρει τις γνώσεις του ή και υλικό που τυχόν διαθέτει, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη και πλήρης πηγή πληροφοριών και γνώσεων σχετικώς με την Επανάσταση του 1821.
Η πρωτοβουλία μας δεν έχει ετήσιο χαρακτήρα και δεν θα επανεμφανίζεται κάθε Μάρτιο.
Καθημερινώς και αδιαλείπτως θα παρουσιάζουμε όλα εκείνα που συνθέτουν μια Εθνεγερσία.
Χωρίς να προσπαθήσουμε να εντυπωσιάσουμε αλλά με δυναμισμό, χωρίς περιττά λόγια αλλά με ουσία, το «λάβαρο 21» σκοπεύει να κάνει αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει άλλοι πολλοί εδώ και πολλά χρόνια.
Η πρωτοβουλία μας είναι ανεξάρτητη και σε αυτή χωράει ο οποιοσδήποτε θελήσει να συνδράμει ώστε να επιτευχθεί ο τελικός μας σκοπός.
Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους που ήδη έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για συλλογή υλικού, όπως επίσης το ραδιόφωνο και την εφημερίδα του «Ελευθέρου Κόσμου» για τη δυνατότητα που μας έδωσαν ώστε να προβάλλουμε τη πρωτοβουλία μας.
Αντιστεκόμαστε στη λήθη! Τιμούμε την ιστορία μας!

Μιχάλης Τάντης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *