200 χρόνια Επανάσταση

030216-lavaro21Το 2021 συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την έναρξη της Εθνεγερσίας δοθείσης της αφορμής πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός, ο ευρύτερος πατριωτικός χώρος να δημιουργήσει «παράλληλες δομές» όπου δύναται.

Εκεί που οι κρατούντες διαλύουν δομές, παραδόσεις και αποσιωπούν, στην καλύτερη περίπτωση, τις μεγάλες ιστορικές επετείους της πατρίδας μας εμείς πρέπει να αντιδράσουμε δημιουργώντας τις δικές δομές και τιμώντας με τον δικό μας τρόπο τις μεγάλες, και όχι μόνον, στιγμές της Ιστορίας μας.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, καθόλου απίθανο να δούμε, σύντομα, την 25η Μαρτίου να αλλάζει χαρακτήρα και από το πρόσημα της εθνεγερσίας να εμφανίζεται ως ταξική πάλη ή να υποβαθμίζεται ως αποτέλεσμα «φαντασιακών γεγονότων» που κατασκεύασαν οι περιφερειακοί ιμπεριαλισμοί ή τέλος πάντων να χαρακτηριστεί ξεπερασμένη στην σημερινή εποχή της συμφιλίωσης των γειτονικών λαών και της μετακίνησης πληθυσμών.

Για τον λόγο αυτόν καταθέτουμε την δική μας πρόταση που θα “ολοκληρωθεί” σε πέντε χρόνια,το 2021. Επειδή δεν είμαστε λοιπόν καθόλου σίγουροι ότι οι κρατούντες που δεν αναγνωρίζουν ούτε την γενοκτονία των Ποντίων έχουν όρεξη για οτιδήποτε υπερασπίζει την εθνική μνήμη, θα αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες που κατηγορηματικά δεν αποσκοπούν στην δημιουργία κόμματος. Πιστεύουμε ότι σε αυτήν την βάση μπορούμε να μεθοδεύσουμε χρόνο με τον χρόνο σημαντικές παρεμβάσεις.

Εκτός αυτού ορίζουμε έναν σκοπό. Θα δεχτούμε με προσοχή και καλή προαίρεση την προσφορά και συμμετοχή κάθε πατριώτη.

Κάθε σωστή και πραγματοποιήσιμη ιδέα θα ακουστεί με ενδιαφέρον. Ήρθε ο καιρός να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

«λάβαρο 21»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *